چغندر (لبو)
چغندر یا همان لبو دارای طبیعت گرم وتر است .لبو بیماری جذام را از بین می برد و عقل را زیاد می کند شیره آن یکی از بهترین شیرههای سبزی است که به ساختن گلبولهای قرمز خون کمک میکند، خون را تصفیه کرده و جریان خون را بهبود میبخشد. از این رو مصرف چغندر برای بانوان بسیار ضروریست.
چغندر لبویی یک ساله بوده و منشأ آن را سواحل مدیترانه در اروپا و شمال افریقا میدانند. انواع چغندر از جمله چغندر لبویی برای درد مفاصل و نقرس مفید است؛ شیره چغندر، سیستم گردش خون را بهبود میبخشد و سیستم ایمنی بدن را ارتقاء میدهد.
خواص لبو
لبو پاک کننده عالی است و میتواند معده را شستشو داده و حکم مسهل را برای برخی افراد دارای یبوست دائمی دارد.
مفیدترین و بهترین بخش چغندر، برگ آن است و بعد ساقههای آن و بعد از آن ریشه که پخته آن لبو نام دارد.
قند ریشه چغندر برای مبتلایان به دیابت مضر است.
خوردن پخته چغندر رعشه را معالجه میکند.
برگ سرخ رنگ آن اگر خام با سرکه و خردل خورده شود طحال را باز میکند و ورم آن را فرو مینشاند.
برای درد پشت و مثانه و امراض مقعد مفید است.
آب برگ چغندر برای درد مفاصل و نقرس، سردرد و دنداندرد مفید است. ضماد برگ با اسید بوریک باعث بهبود کک و مک و طاسی میشود.
لبو به دلیل داشتن فیبر که خاصیت کاهش چربی خون را دارد و همچنین اسیدفولیک، باید در سبد غذایی بیماران قلبی قرار گیرد.
افراد میتوانند با مصرف 105 گرم چغندر قرمز، 53 درصد اسیدفولیک مورد نیاز بدن را تأمین کنند.
فیبر زیاد موجود در آن، موجب کاهش سطح کلسترول
خون و کاهش خطر بروز سکتههای قلبی در بیماران قلبی است. گفتنی است، چغندر قرمز به دلیل داشتن مواد مغذی آهن در کنار اسیدفولیک از بروز کمخونی جلوگیری میکند
پخته آن را لبو میگویند. پخته این گیاه، رعشه را معالجه میکند و بسیار آرامش بخش است.
لبو برای مغز و اعصاب مفید است، ادامه آب لبوی خام برای التهاب مثانه، رفع یبوست مفید است و علاوه بر آن این گیاه دارای ویتامینهایی است که اشتها آور است و برای افراد بسیار لاغر حکم کیمیا را دارد.
مصرف لبو، لکههای سفیدی که در پوست بدن پدید آمده و موجب مرض پیسی میشود را از بین میبرد.
از جمله خواص دیگر این گیاه را تولید گلبولهای قرمز خون، کمک به حفظ سلامت سلولها، کمک به حفظ سلامت کل بدن و کمک به جذب بهتر بسیاری از مواد مغذی ذکر کرد.
لبو پاک کننده عالی است و میتواند معده را شستشو داده و حکم مسهل برای برخی افراد دارای یبوست دائمی دارد. برگ گیاه به عنوان سبزی خام خورده میشود و پخته شده این گیاه غذایی لذیذ و مقوی برای کودکان و خانمهای ضعیف است. املاحی که در شیرۀ چغندر وجود دارد، یک پاک کنندۀ بسیار عالی برای کبد، کلیه و کیسۀ صفراست.
چغندر قرمز یا لبو به دلیل داشتن فیبر فراوان که خاصیت کاهش چربی خون را دارد و همچنین اسید فولیک، بهتر است در سبد غذایی بیماران قلبی و زنان باردار قرار بگیرد.
لبو دارای مقادیر فراوان آهن در کنار ویتامین ث و اسیدفولیک است که از بروز کم خونی در افراد بهویژه دختران جوان ممانعت میکند. چغندر ملین، نرمکننده و ادرارآور بوده و در رفع یبوست نقش عمدهای را ایفا میکند. همچنین اهمیت بسزایی در دستگاه گوارش دارد. درمانکننده التهاب مجاری ادرار است.
چغندر برای درمان التهاب مثانه، بواسیر و بیماریهای پوستی بسیار مفید است. اشتها را نیز زیاد میکند.
چغندر مانند هویج دارای کاروتن است که در معده تبدیل به ویتامینA میشود. مدر، اشتها آور و آرام بخش است، کار عضلات را تقویت میکند، خون را بند میآورد، معده را تقویت میکند، اسهال خونی را متوقف میسازد.
هر شب با آب گرم پخته آن موضع را بشویید. ترک خوردگیهای پوست که از سرماخوردگی باشد را برطرف میکند.
خواص دیگر سیاه دانه :
-خوردن دانهی سیاهدانه قاعده آور است، مسمومیت خون را درمان، بدن را تقویت، دل درد و یبوست را درمان
-جنین را خارج و زنان وضع حمل کرده را تقویت میکند.
-برای درمان زهر رتیل، به مدت 3 روز و هر روز 3 مثقال از دانهی آن را همراه با آب گرم میل کنید.
-برای درمان درد پشت سر، 25 گرم از پودر دانهی سیاهدانه را در 100 گرم عسل مخلوط نموده و میل کنید.
-برای درمان زانودرد و سیاتیک، 40 روز و هر روز نصف یک استکان آب جوشاندهی سیاهدانه را میل کنید.
-برای درمان هموروئید، خاکستر سیاهدانه و رب مورد را مخلوط نموده، میل کنید.
-برای درمان درد رحم و زایمان، پودر سیاهدانه را با عسل و روغن مخلوط نموده، میل کنید.
-سیاهدانه را بکوبید و بر زگیل ضماد کنید، پس از چند بار تکرار زگیل را از بین میبرد.
-برای درمان آسم و سنگ کلیه، 10 گرم سیاهدانه را با آب گرم و عسل مخلوط نموده، میل کنید.
-برای کشتن انگلهای معده و روده، سیاهدانه را در سرکه دم کرده و میل نمایید.
-برای درمان جوشهای جوانی، پودر سیاهدانه را در سرکه مخلوط کرده و شبها بر محل ضماد کنید.
-برای درمان رماتیسم و فروکش نمودن جوشهای زیرپوستی، پودر سیاهدانه را با روغن کنجد مخلوط کرده و ضماد کنید.
-برای جلوگیری از ریزش موها و رویاندن موهای ریخته شده، پودر سیاهدانه و حنا را در روغن سوسن مخلوط -کرده و بر سر ضماد کنید.
-مالیدن جوهر سیاهدانه بر کمر سبب تمدد اعصاب شده و قدرت جنسی را افزایش میدهد.
-مالیدن جوهر سیاهدانه بر صورت باعث جوان شدن پوست صورت میشود.
تذکر:
مضر معده است و اسراف در خوردن آن قی آور و موجب سوزاندن خون است و دل پیچه ایجاد میکند.
مصلح آن عدس پخته، خردل و آبغوره است.
|